Tags

Related Posts

Share This

Chambre Du Commerce

Chambre Du Commerce
Deze voormalige handelsbeurs bevindt zich in een van Belgisch grootste steden. Het huidige gebouw is een reconstructie uit 1872, maar het oorspronkelijke gebouw dateerde van 1531. Maar liefst twee maal in de geschiedenis, brandde de beurs af (1583 en 1858)Deze beurs is ontworpen naar voorbeeld van een andere beurs in een van de Belgische steden: een rechthoekig plein met aan vier zijden overdekte galerijen.

Bron: ellenvh.webnode.com

Ons Avontuur
Deze locatie stond bij ons al langer op het lijstje, we wilde hier heel graag heen,
Samen met Bert (UrbanExplora.nl) zijn we erheen gegaan,daar aangekomen, konden we met hulp van andere urbexers binnen komen, tot we  opeens een stem hoorde ”als jullie nu niet weggaan, dan bel ik de politie!”
Shit! wat nu? even een paar foto’s geschoten, heel snel, en daarna onze camera’s ingepakt en weer weggegaan, omdat het te riskant werd.
Het gebouw wordt goed bewaakt, mensen bellen meteen de politie, en die wil je liever niet tegen komen…
Toen we bij de auto aankwamen zagen we het politie busje met snelle vaart voorbij rijden, dus toch de goede beslissing genomen om niet te lang te blijven. anders waren we erbij!
Nog even dit: Mede dankzij andere urbexers hebben we deze foto’s kunnen maken, Bedankt!!

Binnenkort, we weten nog niet wanneer, doen we een revisit, want we hebben veel te weinig tijd gehad, en hebben eigenlijk alleen de grote zaal gefotografeerd, dus we gaan zeker een keer terug.