Om bij het thema van deze website te blijven ga ik het vandaag hebben over KFV beslag. Ik denk dat veel van jullie niet weten wat KFV beslag is. Ik kan het je eigenlijk niet kwalijk nemen, KFV beslag is namelijk niet iets wat je dagelijks hoort. Toen ik het de eerste keer hoorde dacht ik dat het om een soort chique oliebollen beslag ging. Het is tenslotte de tijd van de oliebollen. Maar KFV beslag is niet iets wat je in de frituur stopt en vervolgens bedekt met poedersuiker. KFV beslag gaat over een meerpuntssluiting in iemands deur. In het specifiek over een sluiting die je met een sleutel kan ontgrendelen. Dan vragen jullie je misschien af wat het voordeel hiervan is. KFV beslag zorgt ervoor dat een deur op meerdere punten beveiligd is wat het veel veiliger maakt tegen inbraken. Ik ben met dit onderwerp in aanraking gekomen door dat ik vroeger nog wel eens baad kon hebben bij een sterke deur. Vandaar dat ik zo enthousiast ben over dit systeem.

 

Stevig en veilig

Ik denk dat wij allemaal wel eens kattenkwaad uithaalde vroeger. Ik deed dit in ieder geval heel vaak. Op het kamp in groep acht is het vroeger echt goed fout gegaan. Wij zaten namelijk in een huis waarbij je aan de buitenkant al kon zien dat hier geen KFV beslag in zat. Al snel waren de jongens aan het stoeien in de gang. Op een moment werd het mij te veel en wilde ik terug mijn kamer in rennen. Mijn vrienden vonden dat geen goed idee dus iemand deed de deur voor mij dicht en de ander bleef aan mijn arm trekken. Toen plots werd ik losgelaten, schoot ik naar voren en knalde ik tegen de deur aan. Een normaal huis waar het raambeslag hout is en KFV beslag heeft zal heel blijven. Maar ik knalde de hele deur uit de muur.

 

En dan nog iets

Naast de meerpuntssluiting kan raambeslag hout heel belangrijk zijn. Raambeslag hout gemaakt kan namelijk wel tegen een stootje zeker als je raambeslag hout is. Als je raambeslag hout is, betekent het dat het stevig is en dat niet zomaar elke tiener erdoorheen kan knallen met een klein beetje kracht. Ik denk dat ik ondertussen wel duidelijk heb gemaakt waarom ik nu hier zo enthousiast ben. Zeker als het raambeslag hout is. Het is gewoon steviger en zeker met nog een sterke meerpuntssluiting voel je je veiliger in een huis. Zeker met een deur die wel tegen een stootje kan en niet gemakkelijk open te breken is. Het is in ieder geval geen oliebollenbeslag, dan is dat in ieder geval helder.