Als je denkt aan zonnepanelen, zie je waarschijnlijk grote installaties voor je. Maar heb je al gehoord van draagbare zonnepanelen? Deze kleinere, handzame panelen zijn ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en toch gebruik willen maken van duurzame energie. Ze zijn eenvoudig mee te nemen en binnen no-time uitgeklapt om zo de kracht van de zon te benutten. Het mooie is dat ze er in allerlei soorten en maten zijn, dus altijd wel een die past bij jouw behoeften.

Bij Xtorm vind je bijvoorbeeld draagbare zonnepaneel die perfect zijn voor tijdens het kamperen of wanneer je met de camper op pad bent. Ze zijn ontworpen om ruig terrein te weerstaan en kunnen tegen een spatje water. Zo kun je zonder zorgen je apparatuur opladen, zelfs als het weer even niet meezit. En dat allemaal terwijl je midden in de natuur zit – geen generatorgeluid of benzinelucht, alleen de stille energie van de zon.

Zonnepanelen mobiel gebruiken: hoe werkt dat?

Nu vraag je je misschien af: hoe werken die zonnepanelen mobiel precies? Eigenlijk is het heel simpel. Zonnecellen in het paneel vangen licht van de zon op en zetten dit om in elektriciteit. Deze elektriciteit kun je vervolgens gebruiken om allerlei apparaten mee op te laden. De draagbare zonnepanelen van Xtorm komen met handige USB-poorten waar je direct je telefoon, tablet of camera aan kunt hangen.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat deze mobiele zonnepanelen vaak samenwerken met powerbanks. Zo kun je overdag energie opslaan om ook ’s avonds nog gebruik te kunnen maken van de opgewekte stroom. Ideaal voor langere trektochten waarbij een stroombron niet altijd voorhanden is. En laten we eerlijk zijn, het geeft ook gewoon een goed gevoel om milieubewust bezig te zijn.

De voordelen op een rijtje

Het gebruik van draagbare of mobiele zonnepanelen heeft meerdere voordelen. Ten eerste ben je niet meer afhankelijk van vaste stroompunten en heb je overal toegang tot een oplaadpunt – zolang de zon schijnt natuurlijk. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu door gebruik te maken van een hernieuwbare energiebron, wat de CO2-uitstoot vermindert.

Verder is het gewoon ontzettend praktisch; moderne draagbare zonnepanelen zijn licht van gewicht, compact op te vouwen en makkelijk te transporteren. Met de robuuste designs hoef je ook niet bang te zijn dat ze snel kapot gaan. En laten we niet vergeten dat het op lange termijn ook nog eens kostenbesparend kan werken.