Ga je binnenkort op stedentrip naar Polen? Lees dan snel verder, want we hebben alle bezienswaardigheden voor een stedentrip Krakau je op een rijtje gezet! Deze Poolse stad wordt een steeds populairdere trekpleister voor toeristen, en niet voor niets. De stad heeft en bijzondere sfeer en hele mooie uitstraling, inclusief een volledig intact, oud stadscentrum. Ondanks dat de stad bezet is geweest tijdens de oorlog is alles in stand gehouden, en kun je vandaag de dag dus nog steeds genieten van het middeleeuwse centrum. Een stedentrip naar Krakau moet je dus zeker op je lijstje zetten, want in het oude stadscentrum kijk je je ogen uit.

Stedentrip naar Krakau: Het Wawel kasteel

Als er iets is dat je zeker moet bezoeken tijdens je stedentrip naar Krakau dan is het wel het Wawel kasteel. Dit kasteel is al meer dan 1000 jaar oud, en is heel lang bewoond geweest door de koning. Oorspronkelijk was het enkel een burcht, maar door de jaren heen hebben ze er allemaal woningen, verdedigingswerken en zelfs kerken omheen gebouwd. Je kunt dit kasteel gratis bezoeken, net als vele andere toeristische plekken. Zelfs de kathedraal mag je gratis naar binnen, wat tevens een echte aanrader is als je van oude architectuur houdt! Enkel voor de kasteelkamers vanbinnen moet je een tour boeken, maar dit is allemaal heel betaalbaar in deze goedkope, Poolse stad.

Concentratiekamp Auschwitz-Birkenau

Het is natuurlijk niet het meest vrolijke wat je tijdens een stedentrip Polen kunt doen, maar wel absoluut het bezoeken waard: Concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. De gruwelijkheden die daar plaats hebben gevonden kun je je haast niet voorstellen en het is dan ook belangrijk dat we ze nooit vergeten. Je kunt dit kamp het beste bezoeken met een georganiseerde tour inclusief vervoer. Je kunt dan in het centrum van Krakau op een bus stappen en een gids vertelt je tijdens je bezoek alles over dit concentratiekamp.

Andere dingen te doen in Krakau

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere dingen die je kunt doen tijdens je stedentrip naar Polen (Krakau). We sommen ze hier even voor je op. Ga lekker shoppen in de Lakenhallen. Deze vind je op het marktplein en ze worden gebruikt voor leuke kraampjes met souvenirs en lokale producten. Naast de Lakenhallen vind je het Nationaal Museum van Krakau, ook een aanrader. Heb je meer tijd? Dan moet je zeker de communistische wijk Nowa Huta bezoeken. Veel plezier gewenst in Polen!