Er zijn zoveel mooie steden in Nederland om te bezoeken. De bekende steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn voor de hand liggend. Verderop in het land vind je verborgen parels als Zwolle. Denk je dat er niet veel te zien is? Deze stad biedt mooie highlights. Dus boek je hotel in Zwolle om optimaal te genieten van deze stad. 

#1 Waanders In De Broeren

Hou jij van boeken en oude kerken? Dan kun je uren vertoeven in Waanders. Dit is een grote en mooie boekhandel die in een oude kerk is gemaakt. De moderne inrichting van de eigentijdse boekhandel gaat naadloos over in de bestaande inrichting van de oude kloosterkerk. 

#2 Museum De Fundatie

Museum De Fundatie staat aan de Blijmarkt in Zwolle. Wat gelijk opvalt is de grote wolk op het dak. Eerst deed het museum dienst als Paleis van Justitie. Later is het omgebouwd tot museum. Tot de collectie behoren werken toe van Van Gogh, Strozzi, Appel en Bernini. Elke soort kunstliefhebber kan hier zijn hart ophalen. 

#3 De Grote Kerk 

Elke stad heeft wel een mooie kerk die overal bovenuit torent. In Zwolle is dat De Grote Kerk. Binnen de kerk bevindt zich het Academiehuis. Hier komen mensen van alle leeftijden samen om te debatteren over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast worden er verschillende soorten tentoonstellingen gegeven over het jaar. 

#4 De Peperbus 

De Peperbus is een bijnaam voor de toren van de Basiliek. Het is een flinke klim om aan de top te komen, maar het uitzicht is het waard. Bovenaan de top heb je uitzicht over heel Zwolle. 

#5 Varen door de grachten van Zwolle 

Zwolle is een oude vestingstad. Het centrum is omsingeld door mooie grachten. Wanneer je een rondvaart over de grachten boekt zie je opvallend veel oude gebouwen en monumenten. Een gids vertelt je over de geschiedenis. Het roept een beetje het sentiment op van steden in het westen als Haarlem, Delft of Leiden. Blijkbaar zijn er ook zulke mooie steden in het oosten van Nederland. 

#6 De Sassenpoort 

Om de indringers op afstand te houden zijn er aan de rand van het centrum poorten gebouwd. Vroeger telde Zwolle 23 poorten, waarvan er 3 zijn overgebleven. De mooiste en grootste is de Sassenpoort. Die is gebouwd aan het einde van de 14e eeuw. Het is een uniek stukje historie dat nog stevig overeind staat.