De kans is groot dat je al eens laminaat hebt gehad en ook dat je nu weer overweegt om een vloer van laminaat te leggen in je nieuwe huis. Waarom? Omdat dit materiaal allerlei voordelen kent. Zo kun je met laminaat van laminaatenparket.nl heel goed een visgraat vloer leggen, maar er is meer. Een laminaatvloer kun je, als je een beetje handig bent, zelf leggen. Dat bespaart je toch weer wat geld. Is het leggen van laminaat, of welke vloer dan ook, niet jouw ding? Dan kun je, voor een heel schappelijke prijs, deze vloer laten leggen door professionals.

Er zijn nog meer voordelen van laminaat

Oké, je kunt een laminaatvloer dus redelijk gemakkelijk zelf leggen. Maar de voordelen stoppen daar niet. Een laminaatvloer heeft een keiharde toplaag. Hierdoor kun je gewoon op je hakken door het huis lopen en zullen de nagels van je hond er geen krassen op achterlaten. Daarbij is laminaat heel gemakkelijk schoon te maken. Het is een kwestie van even stofzuigen en daarna een dweil met koud water en maar weinig of zelfs geen schoonmaakmiddel. Ja, koud water! Dat zorgt ervoor dat er geen strepen achterblijven op de vloer. Je hoeft een laminaatvloer niet te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Als de vloer eenmaal ligt, gaat deze jarenlang mee en zal deze net zo mooi blijven als toen 'ie niet lag!

Is deze vloer te combineren met vloerverwarming?

Yes! Dat is nog een voordeel van een laminaatvloer. Je kunt deze heel goed (laten) leggen op een ondervloer met vloerverwarming en/of vloerkoeling. Omdat het hier geperst hout met een toplaag betreft, zal deze vloer zo goed als niet uitzetten en krimpen naarmate het weer of de temperatuur verandert. Je kunt er op rekenen dat je, met de juiste ondervloer, gewoon gebruik kunt maken van de warmte van de vloerverwarming.

Wat is het dan dat sommige mensen nog tegenhoudt?

Daar kunnen we, natuurlijk, alleen maar naar gissen. Het is een feit dat deze vloer heel lang meegaat en dat deze maar weinig onderhoud vergt. Het probleem kan zijn dat er teveel keuze is. Dat je gewoon niet weet waar je moet kijken en dat alle opties je overweldigen. Er zijn laminaatvloeren in alle mogelijke kleuren te vinden, van mooie houtlooks tot stoere betonlooks en alles wat daartussen zit. Als je moeite hebt met je voorstellen hoe de vloer eruit zal zien in je huis, kan dat je nog tegenhouden deze vloer aan te schaffen.