Tegenwoordig is hout niet meer weg te denken binnen het interieur binnenshuis, maar ook buitenshuis wordt het steeds vaker gebruik, maar hoeveel weten we eigenlijk over gefineerd plaatmateriaal? Dit soort materiaal is niet heel bekend, maar wordt wel gewaardeerd om de kwaliteit. In dit artikel neem ik jullie mee in gefineerd plaatmateriaal en de mogelijkheden van gefineerd plaatmateriaal. Ben jij ook benieuwd naar dit onderwerp? Lees dan mee!

Wat is gefineerd plaatmateriaal 

Gefineerd plaatmateriaal is een hoogwaardig luxe laser gesneden houten paneel dat bestaat uit meerdere lagen hoogwaardig hout die aan elkaar gelijmd zijn. Gefineerd plaatmateriaal kan worden gemaakt van houtsoorten zoals berken, grenen en kersen om er een paar te noemen. Omdat het een kwaliteitsproduct is met dunne lagen hout kan het effectief gebruikt worden voor innovatieve producten zoals muurvakken, stoelen, kasten, maar ook voor het lasersnijden en graveren van dunne platen van gefineerd plaatmateriaal.

Gefineerd plaatmateriaal lasersnijden

Lasersnijden en graveren wordt steeds vaker gedaan om platen in de juiste formaat te snijden, maar ook om platen te graveren. Gefineerd plaatmateriaal is ideaal materiaal voor het lasersnijden, omdat het sterk materiaal is. Omdat meerdere lagen aan elkaar vast gelijmd zijn, wordt er een sterke laag gevormd dat met lasersnijden makkelijk te bewerken is. Een goed materiaal om in te laseren is mdf 4 mm. Dit is een sterk materiaal, maar wel geschikt om in te kunnen graveren. Gefineerd plaatmateriaal tussen de 2 en 4 millimeter wordt gezien als een ideale dikte voor lasernijden en graveren. Ik maak zelf ook gebruik van verschillende houtsoorten voor lasersnijden en heb in de afgelopen jaren mijn kennis verbreed over dit onderwerp. Hout voor lasersnijden zijn er in verschilleden soorten en maten, maar mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de MDF 4 mm. Dit heeft te maken met het feit dat het gemaakt is van sterk materiaal en omdat het makkelijk is te bewerken. Deze combinatie maakt MDF de meest ideale soort om te gebruiken. Er zijn een tal aan houtsoorten die gebruikt kunnen worden. Het is daarom belangrijk om je eigen weg te vinden in de houtsoorten die je wilt gebruiken voor het lasersnijden.

Houten platen bestellen

Het bestellen van houtmateriaal in de juiste maat is niet makkelijk. De markt is heel klein en daarom is het belangrijk om te weten wat je zoekt. Lasermachinehout.nl is de website waar ik mijn houten platen bestel. De MDF platen zijn kwalitatief goed en dat is de reden dat mijn voorkeur altijd uitgaat naar deze partij. Ik raad Lasermachinehout dus zeker aan!