Werk je als bedrijf in de project- of procesindustrie, of voor een groothandel, en ben je op zoek naar een nieuw ERP systeem? Dan kan het nogal overweldigend zijn om een keuze te maken uit de verschillende systemen die beschikbaar zijn. Een van de meest gekozen software is het ERP systeem van SAP. In dit artikel bespreken we de voordelen van deze software en waarom het dus een goede keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

Volledig aan te passen

Het software pakket van SAP , bijvoorbeeld SAP Business One, is volledig en gemakkelijk aan te passen. Dit is wel zo prettig, want geen bedrijf is hetzelfde, en je wilt met een systeem werken dat is afgestemd op jouw bedrijf. Bij SAP heb je de keuze uit honderden add-ons met verschillende functies, maar je kunt er ook voor kiezen om een module op maat te laten maken. Een volledig persoonlijk ERP systeem als het kloppende hart van jouw bedrijf, met SAP is dat mogelijk.

Koppel andere software met SAP

Een van de andere voordelen van SAP, is dat je de mogelijkheid hebt om het systeem te koppelen aan andere software die binnen het bedrijf gebruikt wordt. Dit geeft een ERP systeem meerwaarde en maakt automatisering dat voor jouw bedrijf werkt mogelijk. Met deze slimme koppelingen kan er tijdwinst geboekt worden en daarmee kan het systeem het bedrijf dus een flinke boost geven.

Flexibel

De aanpasbaarheid van het programma, waar we het eerder over hadden, gaat nog verder. SAP is namelijk zeer flexibel. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde functies een andere naam te geven, functies weg te laten of juist toe te voegen. Deze flexibiliteit die het programma biedt maakt het mogelijk om de software zeer vriendelijk in gebruik te maken. Zeker in de beginfase als de software geïmplementeerd moet worden is die gebruiksvriendelijkheid wel zo prettig.

Snel geïmplementeerd

Het implementeren van een nieuw ERP systeem kan flink wat impact hebben op een bedrijf. Alle afdelingen dienen immers gekoppeld te worden en iedereen binnen het bedrijf moet leren om met deze nieuwe software om te gaan. Dit kan voor sommige bedrijven een reden zijn om toch te kiezen voor het oude en vertrouwde. Maar hiermee loop je zeer waardevolle kansen mis. SAP is zeer flexibel en zo vriendelijk in gebruik te maken, dat met de juiste hoeveelheid tijd en aandacht het hele bedrijf binnen no time kan werken met dit systeem. Het kost in het begin even wat moeite, maar dan heb je ook wat. En zodra de software geïmplementeerd en in gebruik is, zul je dat al gauw terug zien in de klanttevredenheid, doorlooptijden en de winst.