Sinteranlage

Sinteranlage is gebouwd in 1910 en is verlaten in 1995
S
interen is een methode voor het maken van voorwerpen uit poeder. De hele plant is bedekt met de donkerbruine stof. Het uiteindelijke product zijn pellets (kleine bolletjes), die zijn toegevoegd aan het erts in de hoogoven. Sinterinstallaties hebben een resultaat om het proces te optimaliseren, waardoor de hoogovens in de loop van het jaar(en) meer productieve en beter bestaan hebben t.b.v. het milieu.
De vele machine die aanwezig zijn op deze locatie maakt het uniek .Al is het wel helaas het geval , zoals vele urbex locatie het lot ondergaan totaal verni

Ons Avontuur
Om 10.00 uur zijn we richting Duitsland gereden, na een klein uurtje rijden waren we bij Sinteranlage.
Sinteranlage.. een makkie dachten we, de vorige keer zat er een groot gat in het hek, wij dus daarnaartoe met de film camera in mijn hand liep ik richting het hek wat diep in de bosjes was verstopt, en plots liep ik tegen een dicht hek aan.
Shit, dichtgemaakt…
We zijn toen terug gelopen en naar een andere ingang gaan zoeken, nog een hele klus, echt alles was nu hermetisch afgesloten, dat waren wij niet gewend van Sinteranlage, normaal loop je zo naar binnen, na een kwartiertje zoeken zagen we een hek waar we (dachten wij) wel overheen konden klimmen, sta nu onder de schrammen en blauwe plekken door die punten aan het hek, maar we zijn erover gekomen, nadat die klus was geklaard liepen we over het pad naar het fabriek, niemand gezien daar, we hebben er 2 uurtjes rondgelopen, en hebben alle verdiepingen gedaan, op sommige verdiepingen was het uitkijken want je kon zo 3 verdiepingen naar beneden vallen of door de ijzeren vloer heen zakken.
Overal zaten gaten.
Maar we zijn heelhuids, (wel met blauwe plekken en schrammen van die hekken) thuis terug gekomen.