House of discipline

Het Tuchthuis wordt in de volksmond, tot op vandaag, ‘de correctie’ genoemd.
De gebouwen van het Tuchthuis hebben een bewogen geschiedenis achter de rug. Ze werden opgetrokken op het einde van de 18de eeuw en dienden als tuchthuis voor criminelen, prostituees, landlopers en deserteurs.
De gevangenen leerden er een ambacht of een beroep. Er werd in de gevangenis wol, katoen, hennep en glas verwerkt, bestemd voor verkoop.
De gebouwen dienden ook als interneringsoord voor psychisch gestoorden en als militair hospitaal.
Na 1920 werd het Tuchthuis overgenomen door het leger en werd een opleidingscentrum voor de transmissietroepen.
Het leger verliet in 1974 de gebouwen en in 1981 kocht de stad Vilvoorde het hele complex op om er een aantal stadsdiensten in te huisvesten. Voor de renovatie van deze site werd een nieuw project opgestart,

Ons Avontuur
s’Morgens om 09.30 uur aangereden richting BelgiĆ«, na anderhalf uur gereden te hebben kwamen we aan op de plaats van bestemming.
Daar aangekomen zagen we dat de helft al was gerenoveerd.
We liepen even rond om te kijken waar we naar binnen konden, overal lag een dikke laag sneeuw en daaronder lag een hoop modder, dus we waren blij dat we laarzen aan hadden, uiteindelijk kwamen we binnen, er hing een vreemde sfeer, we liepen wat rond en begonnen met foto’s maken, er viel nog veel te bekijken, veel lege cellen, erg vreemd om daar zo rond te lopen met in je gedachte dat daar allemaal gevangenen hadden gezeten.
Het was een erg mooie urban locatie, we zijn blij met het resultaat, het was een leuke dag.