Een uitvaart moeten regelen is moeilijk. Het is vaak een van de meest verdrietige periodes van je leven en daar kun je (dus) wel wat hulp bij gebruiken. Dat gaat niet alleen om de invulling van de uitvaart zelf, maar ook om de regelgeving. Er mag heel veel, maar er zijn ook restricties. Uitvaart Amsterdam kan je helpen alles goed te regelen. Een waardige uitvaart kan heel mooi zijn. Een uitvaart die echt past bij de wensen van de overledene. En daar komt nog best wat bij kijken. Je moet een kist uitzoeken, de muziek moet geregeld worden, misschien wil je nog foto's of een filmpje vertonen en wie nodig je uit? Uitvaart Amsterdam kan je helpen met de complete organisatie, zonder de complete regie over te nemen.

Uitvaart Amsterdam kan samen met jou zorgen voor het mooiste afscheid

Ook mensen die weten dat ze, op korte termijn, gaan overlijden kunnen terecht bij Uitvaart Amsterdam. Als je zelf de complete uitvaartdienst in elkaar wilt zetten, zelf de kaart wilt kiezen en zelf de kleur van de bekleding van de kist wilt bepalen, dan kan Uitvaart Amsterdam je daabij helpen. Maar ook als er een dierbare (onverwacht) is overleden moet er heel wat geregeld worden. Je probeert dit altijd in de geest van de overledene te doen en daarom is het belangrijk dat niet alleen de uitvaartondernemer meewerkt aan de afscheidsdienst, maar ook de naasten.

Een uitvaart in tijden van corona

Normaalgesproken is een uitvaart al een verdrietige aangelegenheid, maar in tijden van corona voel je dit nog meer. Het hele condoleren is veel gecompliceerder, je mag geen knuffel of kus geven en je mag niemand omhelzen of zelfs maar een hand geven. De 1,5 meter dient ook tijdens een uitvaartdienst gehandhaafd te worden. Ook mogen er veel minder mensen naar een uitvaart komen. Gelukkig zijn er wel mooie oplossingen te vinden als een erehaag of een extra rondje met de rouwauto. De uitvaartverzorger kan je hierbij helpen.

Een goed afscheid is belangrijk

Het kan je namelijk veel steun geven als je weet dat je alles zo goed mogelijk in de geest van de overledene hebt gedaan. Als het je gelukt is om dat mooie gedicht voor te lezen of als je een mooie fotoserie in elkaar hebt gezet. Ook kunnen veel mensen tegenwoordig inloggen op een uitvaart en zo alsnog aanwezig zijn. Dat biedt mensen troost en het maakt ook dat jij je toch wat beter voelt als alles goed verlopen is.