Share This

Urban Exploring

Wat is Urbex?

Urbex of Urban Exploring is het verkennen en fotograferen van verboden en verlaten plaatsen.
Urban explorers scheppen er plezier in om zich op terreinen te begeven die niet toegankelijk zijn, en tot verboden gebied zijn verklaard.

Exploring?

Dit kan van alles zijn.
van verlaten fabriekshallen tot, verlaten kastelen, industriegebieden, ondergrondse tunnels, chateau’s, militaire domeinen, forten, oude villa’s.
Maar ook verlaten vakantiedorpen en verlaten pretparken kunnen een doel zijn voor urbexers.

Is Urban Exploring verboden?
Urban Exploring is inderdaad verboden, het betreden van een verlaten plek die tot verboden gebied is verklaard wordt gezien als inbraak.
Maar de spanning om niet gepakt te worden geeft je (als je niet betrapt wordt) een enorme kick achteraf.
En natuurlijk de foto’s die je hebt gemaakt zijn uniek en dat maakt de hobbie ook zo mooi, je maakt bijvoorbeeld foto’s van een verlaten kasteel en probeert daar het mooie van te zien en vast te leggen met je foto camera.
Ik vind het zelf ook erg gaaf om op zo’n locatie te filmen.

Is het betreden van zo’n verlaten locatie gevaarlijk?
Urban Exploring kan zeker gevaarlijk zijn, vaak bestaat er  bij het betreden van verlaten gebouwen, door de vaak bouwvallige toestand, een reëel risico op het door vloeren zakken, het aantreffen van asbest, in verscholen putten vallen, plafonds die naar beneden kunnen zakken, door rotte trappen zakken, giftige stoffen aantreffen etc.

Wat neem ik mee?

Natuurlijk een opgeladen fotocamera, statief, cameratas, zaklamp, stevige schoenen etc.
Ik neem mijn video camera ook altijd mee om af en toe wat te filmen.
Tijdens het urbexen kun je verschillende wondjes oplopen, door glasscherven, splinters etc.vandaar dat het makkelijk is om altijd een EHBO-kitje bij te hebben.

Even nog dit!

Met deze site willen wij niemand aanzetten om het zelf te proberen, het is en blijft illegaal om ongevraagd een eigendom te betreden waar je geen toestemming voor hebt. De kans bestaat dus dat je vroeg of laat de politie, security of de eigenaar tegen het lijf loopt.
Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele ongelukken op urbex locaties!

”Take nothing but pictures, leave nothing but footprints”
Disclaimer
De foto’s op deze website zijn door ons zelf gemaakt en zijn beschermd door internationaal copyright.
De foto’s mogen niet verspreid, bewerkt, gekopieerd, gereproduceerd of op andere wijze gepubliceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Forgotten-secrets.nl