Er zijn verschillende soorten interieur type. Soms hoor je een stijl voorbijkomen en wil je er graag meer van weten. Er zijn natuurlijk genoeg stijlen die ook eventueel in jouw huis zouden passen, ik licht er vandaag een paar toe. Mijn favorieten zijn Industrieel, Scandinavisch, Mid-century modern, Bohémien en Landelijk. Je zou het bijna niet zeggen, maar deze stijlen zijn ook erg goed met elkaar te combineren. In deze blog leer je meer over de verschillende interieurstijlen. 

Industrieel

Dit is misschien wel mijn meest favoriete interieurstijl. Bij een industriële stijl moet je denken aan metaal, een stoere robuuste look. Opmerkelijk in deze stijl, is dat hij in twee varianten voorkomt: de donkere, ruige vintage variant en de lichtere, strakkere maar toch robuuste variant. Deze look kan je geheel naar je eigen smaak inrichten, omdat er veel mogelijkheden zijn.

Scandinavisch

Deze stijl vind ik heel fijn. Het is rustig, zacht en kalm. Als je van wit houdt, is dit zeker een aanrader. Het Scandinavische design heeft zichzelf jaren geleden al op de kaart gezet. Het is tot op de dag van vandaag nog razend populair.

Mid-century modern

Waar denk je aan als je aan mid-century denkt? De 20e eeuw natuurlijk. Hier komen veel iconische ontwerpers naar voren, zoals Arne Jacobsen en Richard Neutra. Het is een creatieve manier van vormgeven en je kan van allerlei soorten speciale spullen toevoegen aan je collectie. Wat ik hier het mooist bij vind staan is een led paneel. Led panelen kan je naar je eigen wens stijlen op warmte of juist een hele neutrale kleur.

Bohémien

Rijk, kleuren en veel verschillende vormen. Daar staan Bohémien echt voor. Ben jij een avontuurlijk persoon met liefde voor jonge kunstenaars? Dan is dit echt een stijl voor jou. Het kleurenpalet van een bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accenten. Bij deze stijl mag en kan je alles met het interieur. Je mag dus lekker afwijken van de gebaande paden en verzamel alle spullen om je heen die jij mooi vindt. Het kan je nog verassen dat de spullen waarvan je dacht dat ze niet bij elkaar passen, juist wel bij elkaar passen.

Landelijk

Deze stijl kom je in de meeste huizen tegen. Vooral op oude boerderijen. Het is ongedwongen, nonchalant en vooral gezellig. Juist als je in de stad woont, geeft het je een gevoel van vrijheid en natuur. De basiskleuren die hier worden gebruikt zijn wit, beige en natuurlijke tinten. Bij deze stijl zijn zachte warme led spotjes erg toepasselijk